Tisková zpráva

Nové knihy pro školní knihovnu ve Vasieni

Organizace LDS Charities nedávno darovala 302 knih školní knihovně ve Vasieni, odlehlé zemědělské osadě v centrální Moldávii.

Tak jako v mnoha dalších moldavských knihovnách je i ve školní knihovně ve Vasieni většina knih pro studenty nečitelná, protože jsou vytištěny v azbuce, která se v Moldávii již neučí. Ruská abeceda se neučí již několik desetiletí. Bez finančních prostředků na nákup nových knih by zůstalo studentům ve Vasieni k dispozici pouze 20 procent celkové sbírky knihovny.


Poté, co knihovnu navštívili zástupci organizace LDS Charities, se rozhodli pořídit nové knihy, aby knihovna byla použitelnější a užitečnější. Organizace darovala vasieniské knihovně celkem 302 knih. Darovaná sbírka obsahuje knihy s rozličnou tematikou – od historie a vědy až po dobrodružný žánr a poezii. Díla autorů, jako je Mark Twain, stojí po boku knih od moldavských spisovatelů, jako je například Alexei Mateevici.

Organizace LDS Charities darovala v minulosti nové knihy třem dalším moldavským vesnicím. Knihovníci z těchto vesnic hlásí, že do jejich knihoven chodí mnohem více návštěvníků a čtenářů.

Od roku 1985 přináší organizace LDS Charities ve spolupráci s vládními úřady, nevládními organizacemi a organizacemi s místní působností pomoc milionům lidí po celém světě. V souladu se zásadami osobní zodpovědnosti, vzájemné solidarity, soběstačnosti a udržitelnosti získávají jednotlivci i komunity díky organizaci LDS Charities zdroje, které potřebují k trvalému a smysluplnému zvýšení své životní úrovně.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.