Tisková zpráva

Evropští Svatí posledních dnů se připravují na sledování generální konference

Generální konference je celosvětové shromáždění Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Dvakrát ročně, během prvního dubnového a říjnového víkendu, pronášejí vedoucí Církve z celého světa poselství zaměřená na Ježíše Krista a Jeho evangelium. Mezi těmi, kteří budou ve dnech 6.–7. dubna 2024 sledovat konferenční vysílání ze Salt Lake City ve Spojených státech, bude také mnoho tisíc věřících z celé Evropy.

<p>Návštěvníci konference se shromažďují před nedělním dopoledním zasedáním generální konference 1. října 2023 v Konferenčním centru na Chrámovém náměstí v Salt Lake City v Utahu.</p>
Návštěvníci konference se shromažďují před nedělním dopoledním zasedáním generální konference 1. října 2023 v Konferenčním centru na Chrámovém náměstí v Salt Lake City v Utahu.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Generální konference je v mém životě velikým požehnáním, protože se vždy najde nejméně jeden proslov, který je určen přímo pro mě v konkrétní situaci nebo v těžkostech, kterými zrovna procházím,“ říká členka Církve žijící v Německu. Na poslední konferenci v říjnu 2023 vyzval president Církve Russell M. Nelson posluchače, aby „mysleli celestiálně“ neboli nebesky.

Jedna členka z Nizozemska říká: „Myslet celestiálně pro mě znamená více důvěřovat Božímu načasování a plánu a věřit, že všechno dopadne dobře. Také to znamená naučit se nechat věci být a vložit je do rukou Boha. Přesně na tom poslední dobou pracuji a přináší mi to hodně vnitřního klidu.“

živě na stránkách CirkevJeziseKrista.org ve více než 70 jazycích. Sledovat je můžete také na YouTube kanále General Conference, v aplikacích Gospel Stream a Knihovna evangelia a na dalších rozhlasových, televizních, satelitních a digitálních kanálech.

Po vysílání budou poselství dostupná ke zhlédnutí a studiu v textovém, audio i videoformátu na různých kanálech ve více než 70 jazycích. Mezi tyto kanály patří Knihovna evangelia, Knihovna multimédií, YouTube kanál General Conference, aplikace Gospel Stream a církevní časopisy.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.