Životopis vedoucího

Starší Robert D. Hales

Staršímu Robertu D. Halesovi byla vyjádřena podpora jako členovi Kvora Dvanácti apoštolů Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů 2. dubna 1994.

Generální autoritou byl starší Hales povolán 4. dubna 1975. Sloužil jako asistent Kvora Dvanácti apoštolů a později jako člen Prvního kvora Sedmdesáti. Od dubna 1985 až do svého povolání do Kvora Dvanácti apoštolů byl předsedajícím biskupem Církve.

Pět let před svým povoláním generální autoritou sloužil jako oblastní reprezentant. Předtím sloužil jako president odbočky, biskup, vysoký rádce a rádce presidenta kůlu. Ke konci 70. let 20. století byl presidentem Anglické misie Londýn a sloužil také jako první rádce v generálním předsednictvu Nedělní školy.

Starší Hales byl před svým povoláním do církevní služby na plný úvazek úspěšný ve své profesní dráze v oblasti podnikání a pracoval na manažerských pozicích tří význačných celonárodních společností.

Starší Hales se narodil v New Yorku. Absolvoval Univerzitu Utahu a má titul magistra obchodní administrativy z Harvardu. Sloužil také v americkém vojenském letectvu jako stíhací pilot.

Oženil se s Mary Crandallovou. Mají dva syny.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.