Životopis vedoucího

Starší Quentin L. Cook

Staršímu Quentinu L. Cookovi byla vyjádřena podpora jako členovi Kvora Dvanácti apoštolů Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů 6. října 2007. Jako generální autorita byl povolán v dubnu 1996 a sloužil v Druhém kvoru, v Prvním kvoru a v Předsednictvu Sedmdesáti.

Jako sedmdesátník sloužil v předsednictvu území na Filipínách, jako president území Tichomořské ostrovy a Severní Amerika-severozápad a jako výkonný ředitel Misionářského oddělení.

V době povolání generální autoritou Církve byl místopředsedou sdružení Sutter Health System. Předtím pracoval jako president a generální ředitel systému zdravotní péče státu Kalifornie. Ještě dříve byl právníkem se zaměřením na obchodní právo a partnerem v právnické firmě působící v oblasti San Francisco Bay Area. Je také členem správních rad několika ziskových i neziskových korporací.

V Církvi sloužil jako biskup, jako president kůlu a rádce v Kalifornském kůlu San Francisco a jako oblastní reprezentant a územní autorita v území Severní Amerika-západ. Jako mladý muž byl misionářem v Britské misii.

Narodil se v Loganu v Utahu a získal titul bakaláře v politologii na Utažské státní univerzitě a titul doktora právních věd na Univerzitě Standford.

30. listopadu 1962 se oženil s Mary Gaddieovou. Mají tři děti.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.