Životopis vedoucího

Starší Gerrit W. Gong

Staršímu Gerritu W. Gongovi byla vyjádřena podpora jako členovi Kvora Dvanácti apoštolů Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů 31. března 2018. Od 3. dubna 2010 až do svého povolání do Kvora Dvanácti sloužil jako sedmdesátník – generální autorita. 6. října 2015 byl jmenován členem Předsednictva Sedmdesáti. V letech 2011 až 2015 sloužil starší Gong jako člen předsednictva území Asie, jehož ústředí se nachází v Hongkongu, přičemž na konci tohoto období sloužil jako president území.

      

Starší Gong získal v roce 1977 na Univerzitě Brighama Younga titul bakaláře humanitních věd v asijských a univerzitních studiích. V roce 1979 získal magisterský titul z filozofie a v roce 1981 doktorát z mezinárodních vztahů na Oxfordské univerzitě, kde obdržel prestižní stipendium od nadace Rhodes. V roce 1985 působil jako zvláštní asistent náměstka ministra zahraničí Spojených států a v roce 1987 jako zvláštní asistent velvyslance USA v Pekingu. Od roku 1989 zastával různé funkce ve Středisku strategických a mezinárodních studií ve Washingtonu, D.C. Do dubna 2010 byl asistentem presidenta pro plánování a hodnocení na Univerzitě Brighama Younga.

Starší Gong sloužil v řadě církevních povoláních – jako misionář na plný úvazek v Tchajwanské misii Tchaj-pej, vysoký rádce, vedoucí skupiny vysokých kněží, president Nedělní školy kůlu, učitel semináře, biskup, president misie kůlu, president kůlu a územní sedmdesátník.

Gerrit Walter Gong se narodil 23. prosince 1953 v Redwood City v Kalifornii. V lednu 1980 se oženil se Susan Lindsayovou. Jsou rodiči čtyř dětí a mají tři vnoučata.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.