Životopis vedoucího

Starší D. Todd Christofferson

Starší D. Todd Christofferson byl povolán do Kvora Dvanácti apoštolů Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů 5. dubna 2008. V době povolání sloužil v Předsednictvu Sedmdesáti.

Během svého působení v Předsednictvu Sedmdesáti měl starší Christofferson zodpovědnost dohlížet na území Severní Amerika-západ, severozápad a jihovýchod. Také sloužil jako výkonný ředitel Oddělení rodinné a církevní historie. Předtím byl presidentem území Mexiko-jih a žil v Mexico City.
 

Starší Christofferson pracoval před svým povoláním generální autoritou Církve na plný úvazek jako zástupce generálního poradce NationsBank Corporation (nyní Bank of America) v Charlotte v Severní Karolíně. Předtím pracoval jako hlavní vicepresident a generální poradce pro banku Commerce Union Bank of Tennessee v Nashvillu, kde se také aktivně zapojoval do komunálních záležitostí a působil v organizacích zabývajících se vztahy mezi různými náboženskými denominacemi. Starší Christofferson nejprve pracoval jako koncipient okresního soudce Johna J. Siricy (1972–1974) a poté, v letech 1975 až 1980, provozoval právnickou praxi ve Washingtonu, D.C.

Narodil se v Pleasant Grove v Utahu, maturoval na střední škole ve státě New Jersey, bakalářský titul získal na Univerzitě Brighama Younga, kde získal stipendium Edwina S. Hinckleyho, a akademický titul z oboru práv získal na Univerzitě Duke.

V Církvi sloužil mimo jiné jako oblastní reprezentant, president kůlu a biskup. Jako mladý muž sloužil na misii v Argentině.

Starší Christofferson a jeho žena Katherine Jacob Christoffersonová mají pět dětí.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.