Tisková zpráva

Oznámeny podrobnosti týkající se pohřbu presidenta Monsona

Smuteční bohoslužba za presidenta Thomase S. Monsona, vedoucího Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, se uskuteční v Konferenčním centru na Chrámovém náměstí v Salt Lake City 12. ledna 2018 ve 12 hodin utažského času (20 hodin středoevropského času). Rakev s presidentem Monsonem bude pro veřejnost vystavena ve čtvrtek 11. ledna od 9 do 20 hodin v Konferenčním centru.

 

President Monson zemřel na komplikace související s vysokým věkem 2. ledna 2018 ve svém domově v Salt Lake City. Bylo mu 90 let. (Přečtěte si více o jeho životě.) Byl 16. presidentem Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů v její 187leté historii. V tomto úřadu sloužil od 3. února 2008.

Žádáme ty, kteří se plánují zúčastnit pohřbu osobně v Konferenčním centru (jehož kapacita je 21 tisíc míst), aby seděli na svých místech nejpozději v 11:30. Místa budou přidělována na principu „kdo přijde dříve, bude dříve usazen“, až do zaplnění všech míst. Další místa s promítáním živého přenosu budou k dispozici v přilehlém Tabernaclu, v Assembly Hall a v divadle Konferenčního centra.

Pohřební bohoslužba bude přenášena živě na stránkách MormonNewsroom.org, mormontabernaclechoir.org a LDS.org (v angličtině, španělštině, portugalštině a několika dalších jazycích, včetně češtiny), na televizních stanicích KSL TV, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International a na stanici Mormon Channel (v angličtině), na Canal Mormón (ve španělštině) a církevním satelitním systémem (v angličtině). Kromě toho bude bohoslužba přenášena i na rozhlasových stanicích KSL Radio a BYU Radio.

Členové a přátelé Církve v České republice budou moci smuteční bohoslužbu sledovat živě, tj. od 20 hodin našeho času (přenos jako takový začne již v cca 19:30), na výše uvedených stránkách (doporučujeme stránky LDS.org). Přenos bude simultánně tlumočen do češtiny.

Po skončení bohoslužby se uskuteční soukromé pohřební shromáždění na hřbitově v Salt Lake City.

Projevy soustrasti lze psát na facebookovou stránku presidenta Monsona nebo e-mailem na adresu condolences@ldschurch.org.

Namísto zasílání květin či hmotných darů lze přispět do Církevního fondu humanitární pomoci nebo do Církevního všeobecného misionářského fondu na stránkách give.lds.org/monson.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.