Tisková zpráva

Dobrovolníci pomáhali pod záštitou Nadace Wallace Toronta v Bratislavě

V jednom dni věnovali dobrovolníci více než 1 000 hodin práce, pomáhali dětem i seniorům.

Více než 160 dobrovolníků – členů a přátel Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů – se pod záštitou Nadace Wallace Toronta setkalo v sobotu 8. září 2018 v Bratislavě, aby pomáhali, kde bylo potřeba.

Přibližně polovina jich pracovala v Dětském domově a domově sociálních služeb pro děti Studienka na sídlišti Petržalka. Dobrovolníci umývali okna, malovali místnosti, zkrášlovali interiér dětskými malbami, revitalizovali a osazovali venkovní květináče, ošetřovali stromy, natírali plot a plnili další zahradnické práce. Někteří dostali i příležitost setkat se s dětmi z domova.

 

O svou zkušenost se podělila sestra Monika Minaříková: „Byla to skvělá akce jako každá, když člověk slouží. Měla jsem na starost okna s dalšími děvčaty a misionáři. Byli jsme nejblíže dětem v dětském domově. Byla jsem dojatá a nedalo mi to a musela jsem děti pohladit a poslat jim úsměv. Dalo nám to hodně uvědomění, jak si máme vážit našeho života a rodiny kolem sebe. Děti přišly o vlastní rodiny kvůli handicapu, ale Nebeský Otec je neopustil.“

Celkem dobrovolníci věnovali městu Bratislava a Pezinku více než 1 000 hodin práce. Sešli se z celé Slovenské a České republiky, z USA i dalších zemí. Věk nehrál žádnou roli, pomáhali mladí, staří i malé děti, jednotlivci i rodiny, každý chtěl přiložit ruku k dílu. „Naše projekty služby se těší velké oblibě. Každoročně na tvářích dobrovolníků září široké úsměvy a s radostí zapojují své síly do společné práce. Vždy mě velmi těší, kolik práce za jeden den stihneme udělat a že toho můžu být součástí. Někdy se oslovené organizace leknou velkého množství dobrovolníků. Tento rok jsme ale rychle našli milé partnery, kteří do toho s námi šli, a já osobně z toho mám velkou radost,“ komentuje Hana Šnajdarová, jedna z organizátorek projektu, a dodává: „Díky takovýmto příležitostem sloužit druhým, a to nejen fyzicky, si též intenzivně uvědomuji, že i úsměv či dobré slovo je vzácný dar.“ 

Posláním Nadace Wallace Toronta je sponzorovat vzdělávací, dobročinné a humanitární projekty na Slovensku a v České republice. Logo nadace tvoří třešňový strom – symbol osvěty, jednoty a sdílených hodnot. Tak jako třešňový strom poskytuje množství malých, ale podstatných plodů, tak působí i Nadace Wallace Toronta – malými, ale smysluplnými skutky.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.