Tisková zpráva

Dieter F. Uchtdorf z Prvního předsednictva Církve popisuje zkoušky, kterými si prošel jako uprchlík v dětství

V Londýně nedávno proběhlo setkání světových vedoucích představitelů s úřadem Organizace spojených národů pro uprchlíky, jehož cílem bylo nalézt řešení sílící uprchlické krize v Evropě. Jejich záměrem je vytvořit dlouhodobé pracovní a vzdělávací příležitosti pro miliony lidí, kteří jsou nyní v uprchlických táborech.

Mormoni v mnoha zemích rovněž vyhledávají příležitosti, jak pomáhat obětem krize – zapojují se do projektů služby a přispívají i finančně.

President Dieter F. Uchtdorf, který pochází z Ostravy a dnes je členem Prvního předsednictva Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, což je nejvyšší řídící orgán Církve, se dokáže do toho, co prožívají ti, na něž tato krize v současné době dopadá, velmi dobře vcítit.

Podobá se to tomu, co prožil on sám jako dítě ve válkou zpustošeném Německu po druhé světové válce a pak znovu na počátku studené války, když Rusko zahájilo blokádu hranice mezi Východním a Západním Německem, a nakonec ji uzavřelo. President Uchtdorf v níže uvedeném videu (zatím pouze v angličtině) popisuje několik zážitků z dětství a mluví o tom, jak jako Církev můžeme a máme pomáhat těm, kteří se ocitají v podobné situaci dnes.

President Uchtdorf vypráví o svém dětství (v angličtině):

 

Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů věnuje ve své neutuchající snaze reagovat na uprchlickou krizi dalších 5 milionů dolarů na pomoc obětem této krize v Evropě.

V listopadu Církev přispěla obdobně na pomoc vysídleným rodinám a požádala mormony po celém světě, aby uprchlíkům pomáhali prostřednictvím účasti na místních projektech služby a prostřednictvím finančních příspěvků.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.