Tisková zpráva

Předsednictvo území Evropa přivítalo nového druhého rádce

V pondělí 1. srpna 2016 se starší Gary B. Sabin stal nejnovějším členem předsednictva území Evropa. Bude sloužit jako druhý rádce staršího Patricka Kearona, presidenta území Evropa Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. V ústředí území Evropa v německém Frankfurtu nahradí staršího Timothyho J. Dychese, který se po několika letech vrací do Spojených států, kde bude v církevním ústředí v Salt Lake City sloužit v Chrámovém oddělení.

Starší Gary B. Sabin v době, kdy byl na dubnové generální konferenci roku 2016 povolán sedmdesátníkem – generální autoritou, sloužil jako člen pátého kvora Sedmdesáti v území Severní Amerika-západ.

Sedmdesátník je jedním z úřadů, k němuž se vysvěcuje v Melchisedechově kněžství, které je vyšším řádem kněžství. Sedmdesátníci mají zvláštní povolání a vysvěcení k tomu, aby kázali evangelium a sloužili jako „zvláštní svědkové“ Krista ve světě.

Starší Sabin sloužil jako misionář na plný úvazek v Nizozemsko-belgické misii, jako president kůlu a v různých dalších církevních povoláních. Než začal studovat na Stanfordově univerzitě, kde získal magisterský titul v oboru management, získal na Univerzitě Brighama Younga bakalářský titul v oboru financí. 

V profesním životě působil jako předseda a výkonný ředitel několika společností, včetně Excel Realty Trust a Price Legacy. Naposledy pracoval pro společnosti Excel Realty Holdings a Excel Trust. Starší a sestra Sabinovi také založili nadaci Sabin Children’s Foundation, což je organizace, která se věnuje léčbě dětí.

Gary Byron Sabin se narodil 7. dubna 1954 ve městě Provo v Utahu (USA). V srpnu 1976 se oženil s Valerií Purdyovou. Jsou rodiči pěti dětí.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.