Téma

Knihovna rodinné historie

Organizace FamilySearch sponzoruje největší genealogickou knihovnu na světě – Knihovnu rodinné historie v Salt Lake City v Utahu. Tato světově proslulá knihovna je přístupná veřejnosti zdarma.

V knihovně pracují odborníci na vyhledávání a dobrovolníci, kteří pomáhají začátečníkům s tím, jak začít pracovat na své genealogii, nebo pomáhají zkušeným badatelům v rodinné historii nalézt nové informace. Tito pracovníci mohou doporučit zdroje k bádání, zodpovědět otázky z oblasti geografie nebo příslušného jazyka, a poskytnout rady týkající se toho, jaké zdroje jsou pro určitou lokalitu k dispozici a jak je používat. Knihovna také nabízí bezplatné lekce a kurzy přímo v budově knihovny a také on-line – pro ty, kteří nemohou do Salt Lake City přijet osobně.

Sbírky uložené v knihovně obsahují jména více než 3 miliard zesnulých lidí z více než 100 zemí. Tyto informace se nacházejí:
•    na 2,4 milionu svitků mikrofilmu
•    na 727 000 mikrofiších
•    v 356 000 knihách, periodikách a dalších materiálech
•    ve více než 4 500 časopisech    
•    v 3 725 elektronických materiálech

Tyto materiály jsou postupně zpřístupňovány na internetových stránkách FamilySearch. Záznamy, které jsou dosud k dispozici jen na mikrofilmech nebo na mikrofiších, lze najít prohledáváním katalogu FamilySearch Catalog. Mnohé položky lze vypůjčit za malý poplatek prostřednictvím místního střediska rodinné historie.

Knihovna rodinné historie je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v Utahu – každý rok navštíví knihovnu desítky tisíc lidí. Ti, kteří uvažují o návštěvě Salt Lake City, mohou najít další informace o návštěvě Knihovny rodinné historii na stránkách FamilySearch.org.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.