Tisková zpráva

Každotýdenní vysílání pěveckého sboru dostupné živě na církevních internetových stránkách v Evropě

Každotýdenní pořad Music and the Spoken Word [Hudba a mluvené slovo] pěveckého sboru Mormon Tabernacle Choir se nyní vysílá živě na devíti oficiálních evropských národních internetových stránkách Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů. Církev pěvecký sbor zaštiťuje a financuje. Jde o celosvětově známé hudební těleso složené z 360 mužů a žen, kteří každoročně věnují dobrovolně svůj čas a talenty vystupování v desítkách různých vystoupení, včetně tohoto pořadu.

 

Pořad Music and the Spoken Word je nejdéle nepřetržitě vysílaným rozhlasovým a televizním pořadem na světě. Vysílá se již 89 let. Teprve nedávno se pořad začal vysílat živě také v Evropě, a to každou neděli v 17:30 (SEČ) na těchto oficiálních internetových stránkách Církve:

Vzhledem k tomu, že živé vysílání v jednotlivých zemích je k dispozici v angličtině a v současné době se tlumočení tohoto pořadu neplánuje, mohou čeští příznivci pěveckého sboru sledovat pořad živě na kterékoli z výše uvedených stránek (doporučujeme stránky Spojeného království a Irska nebo Německa). Na kanále pěveckého sboru na YouTube jsou navíc jednotlivé pořady Music and the Spoken Word zveřejňovány ve španělštině a portugalštině vždy několik týdnů po jejich živém odvysílání.

Živé vysílání je odpovědí na nesmírně pozitivní ohlasy na turné, při němž sbor v roce 2016 vystoupil na několika místech v Evropě po více než 20 letech od své poslední návštěvy. „Víra snad pokaždé nepřenáší hory, ale mění životy. … Není to jen láska k hudbě, co motivuje členy sboru Mormon Tabernacle Choir; je to i jejich víra,“ napsal v příspěvku na svém blogu profesor religionistiky Jean‑François Mayer poté, co navštívil koncert v Curychu.

Turné charakterizovaly vyprodané koncerty a nadšené publikum, které sbor pokaždé odměnilo potleskem vestoje. Nyní si milovníci hudby v Evropě mohou snadno pustit pořad Music and the Spoken Word a těšit se z toho, co samotný název pořadu naznačuje – z povznášející hudby a inspirujících slov, jež vedou k hodnotnějšímu svěcení dne sabatu.

Chcete-li se dozvědět více informací o pěveckém sboru Mormon Tabernacle Choir a jeho nejnovějších nahrávkách a vystoupeních, navštivte oficiální stránky sboru nebo jeho stránky na Facebooku a YouTube.

Poznámka ke stylistice: Když podáváte informace o Církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, prosím použijte při první zmínce úplný název Církve. Více informací ohledně používání názvu Církve najdete v on-line dokumentu Stylistické pokyny.